Сайтът няма да работи в близките 10 дни.

 

Тук ще обърнем внимание на някои портфейли за съхранение на криптовалутите които обменяме.

Биткойнът е най-старата и разпространена валута и за нея има изобилие от портфейли. За най-сигурни се смятат хардуерните портфейли като на българският пазар най-сериозно представен е Ledger Wallet (леджър уолет) който може да бъде закупен от тук но се предлага и на български сайтове.

ledger nano

Ако сега навлизате в светът на криптовалутите задължително трябва да видите официално презентираните портфейли на bitcoin.org от тук. bitcoincore

Може би най-сигурното безплатно решение  за локално съхранение на биткойни на компютъра Ви е Bitcoin Core. Bitcoin Core e целият Биткойн клиент, който изгражда основата на мрежата. Той предлага най-високо ниво на сигурност, защита на личните данни и стабилност. Недостатъците му са, че има по-малко опции и заема много място и памет и има много дълъг период на синхронизация. Electrum е другото добро десктоп решение тъй като е относително лек и с добро ниво на сигурност.

Сред онлайн портфейлите на разпространени са уеб базираните coinbase.com и blockchain.info като и двата се предлагат с приложения за android и iOS и могат да се изтеглят съответно от www.coinbase.com/mobile и от https://play.google.com/store/apps/details?id=piuk.blockchain.android.

coinbase android

За съхранение на етери най - надеждното решение е официалният mist вижте и изтеглете от тук но ако ви се стори много сложна инсталацията на Geth от command line tools и почти невъзможното подкарване на 32 битова машина може да погледнете тук за добро решение за почти всички мобилни и десктоп системи.

Системата на Етериум е нова но се разработва и разраства много бързо подкрепена от много мощни инвеститори от целия свят включителни и бизнес феномена DAO така, че всеки ден може да се очакват нови решения за съхранение на вашите етери.

 За лайткойн съхранение първо трябва да отбележим официалният портфейл и при него са характерни доброто ниво на сигурност и дългият период на синхронизация. Не трябва да се пропуска и решението на електрум за лайткойн  което е традиционно добро решение. Сред уеб базираните портфейли най-популярното решение е www.litevault.net. Ако искате да носите лайткойните си със телефона вижте и тук.

 litecoin wallet android

 Добра информация за множество портфейли може да намерите тук https://www.cryptocompare.com/wallets/#/overview